област Велико Търново
Сподели
29 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Малчугани от детски център „Роси“ посетиха областната дирекция на МВР

Малчугани от детски център „Роси“ посетиха областната дирекция на МВР
Малчугани от Детски център „Роси“ във Велико Търново гостуваха вчера в областната дирекция на МВР. Във вътрешния двор на сградата те се запознаха с особеностите на полицейската униформа, отличителните знаци на българския полицай и оборудването, което му помага в ежедневната работа. Децата разбраха как е оборудван и полицейският автомобил и кога и защо той се движи с включен светлинен и звуков сигнал. Инспектор от Детска педагогическа стая им разясни обстойно кога и по какъв начин правилно да използват тел. 112.

Както винаги, най-голям интерес и емоции предизвика появата на четириногите полицаи Нерон и тримесечният му колега Дарк. Въпреки топлото време, Нерон послушно направи демонстрация на основните команди, докато невръстният му колега се любуваше на ласките на децата.

Подобни емоции, четириногите полицаи предизвикаха  сутринта и сред децата от  Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания във В. Търново. И там момчетата и момичетата се запознаха с отличителните знаци на полицейската униформа, помощните средства и особеностите на полицейския автомобил.  
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ