област Велико Търново
Сподели
18 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Малчуганите от ДГ „Ален мак” отбелязаха Световния ден на рециклирането

Малчуганите от ДГ „Ален мак” отбелязаха Световния ден на рециклирането
Децата от „Ален мак” се включиха в поредната инициатива, свързана с опазването на околната среда. Учителите организираха кътове на тема „Разделното събиране на отпадъци” в групите. Подготвени бяха различни ситуации, разиграни бяха игри, а кулминацията на деня беше изложба с рисунки и апликации, украсяващи  коридорите на детското заведение. При посрещане и изпращане на децата, звучат детски песни за рециклирането, чистотата и опазването на Земята.

Семействата на децата също имаха възможност да се включат в  работилничката,  като изработят от отпадъчни материали костюми, макети на къща, робот, автомобил, кутия за моливи и други.

Най-големите възпитаници на детска градина „Ален мак” направиха работилничка, на която екипите изработваха картички, бонбони, робот, автомобил, математическа игра от ролки от хартия, замък, хранили за птици и други от отпадъчни материали. Децата от четвърта възрастова група „Пчеличката Мая” прибавиха към своята библиотека книги като: „Къде да изхвърля това?”, „Къде отива боклукът?” и други.

Днес “герои на рециклирането” станаха децата от детска градина „Ален мак”, които отправят послание към възрастните: Рециклирайте заедно с нас!
 


И през тази година БГ Бъди активен е партньор на инициативата Световният ден на рециклирането в България и организира различни акции заедно с местните организации-участници в проекта „Партньорство за красива и чиста среда“, част от дългосрочната програма на _Място България #БезОтпадъци Ползите от рециклирането са не само екологически, но и икономически. То не само спестява време и ресурси по произвеждането на нови продукти и дава устойчиво развитие, но и предпазва нашето здраве. Ако искаме да живеем на чисто, то качественото преработване на отпадъците трябва да се превърне в наша главна цел: да не замърсяваме, да събираме разделно, да рециклираме всичко, което можем. Да бъдем Герой на рециклирането не само 1 ден в годината, а и в останалите 364 дни!

                                     


                                       
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ