област Велико Търново
Сподели
11 яну 2022
Автор: ОбластВТ

Людмила Илиева: Добрият туристически продукт е част от културно-историческото наследство

Людмила Илиева: Добрият туристически продукт е част от културно-историческото наследство
Областният управител Людмила Илиева участва в конференцията "Български гласове за Европа: туризмът - предизвикателства и възможности" във Велико Търново, организирана от БТА, в рамките на инициативата "Български гласове за Европа", в партньорство с Европейския парламент.

Тя приветства участниците и акцентира, че приоритет в мандата й ще бъде създаването на филиал на Института за недвижимо културно наследство във Велико Търново. Добрият туристически продукт е част от културно-историческото наследство, а подобен филиал ще подобри диалога между всички участници в този процес, каза тя.

Според нея, за да се предлага качествен туристически продукт, трябва да се създадат институционални, процедурни и логистически облекчения. Тя припомни, че в област Велико Търново са съчетани три вида транспорт, което е добра предпоставка за развитието на туризма. Пандемията може да бъде възможност за оптимизиране на туристическия продукт, смята областният управител на Велико Търново Людмила Илиева. Една от първите й задачи като областен управител ще бъде да провери концесията на летище Горна Оряховица.

Конференцията "Български гласове за Европа: туризмът - предизвикателства и възможности" във Велико Търново е четвъртата дискусия, организирана от БТА в рамките на инициативата й "Български гласове за Европа" в партньорство с Европейския парламент. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ