област Велико Търново
Сподели
07 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Локо с две сребърни купи по плажен хандбал

Локо с две сребърни купи по плажен хандбал

За поредна година Несебър беше домакин на Държавното първенство по плажен хандбал и международния турнир "Несебър бийч къп" 2021. Тринадесет отбора при мъжете и шест при жените, в продължение на три дни, спориха за шампионската титла и престижната интернационална купа.

Хандбалистите на "Локомотив"(Горна Оряховица) изиграха два мача в груповата фаза. В първия се наложиха над отбора на "Спартак" (Варна) с 2:1, след изпълнение на дузпи. Във втория надиграха тима на УСКХ "Академик ТУ" ( Пловдив) с 2:0 и се класираха за полуфиналните серии. Чиста победа над "Шумен-61" с 2:0 изпрати железничарите в първата четворка. Последва нов успех над "Осъм" (Ловеч) с 2:0.

На финала "локомотивци" отстъпиха на хасковсия "АСТИ-91" с 0:2, при минимална разлика в резултата в двете полувремена и останаха на второ място.

Държавно първенство по плажен ханбал 2021г. - Класиране:

Мъже:

1."АСТИ-91" (Хасково)

2."Локомотив" (Горна Оряховица)

3."Труд" (Труд)

4. "Осъм" (Ловеч)

5. "Спартак" (Варна)

6. "Шумен-61" (Шумен)

7. "Петър Бабев" (Несебър)

8. "Чардафон" (Габрово)

9. "Раховец-2008" (Горна Оряховица)

10. "Локомотив" (Мездра)

11. "Академик-ТУ" (Пловдив)

12. "Калиакра" (Каварна)

 

Владислав Йоргов и Михаел Иванов от отбора на горнооряховските железничари бяха избрани в идеалната осмица на първенството.

За финалната среща на "Несебър бийч къп 2021" се класираха отборите на "Харлазар"(Украйна) и българския "Локомотив" (Горна Оряховица). През първото полувреме украинските хандбалисти победиха с 22:16. Втората част беше за българите 13:12. При равенство от 1:1 полувремена последваха дузпите. Късметът споходи гостите, които победиха с 8:5 и отнесоха купата в Украйна.

„Несебър бийч Къп" 2021 - Мъже:

1."Харлазар" Украйна

2."Локомотив" (Горна Оряховица)

3. "АСТИ-91" (Хасково)

4. "Осъм" (Ловеч)

5."Труд" (Труд)

6. "Спартак" (Варна)

7. "Шумен-61" (Шумен)

8. "Петър Бабев" (Несебър)

9. "Чардафон" (Габрово)

10. "Раховец-2008" (Горна Оряховица)

11. "Локомотив" (Мездра)

12. "Академик-ТУ" (Пловдив)

13. "Калиакра" (Каварна)

Локо:Георги Маринов, Стефан Димитров, Любослав Димитров, Радослав Георгиев, Владислав Йоргов, Георги Кръстев, Кристиян Иванов, Кристиян Йорданов, Иван Петков, Златомир Колев, Михаел Иванов, Йордан Михнев. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ