област Велико Търново
Сподели
23 дек 2021
Автор: ОбластВТ

Коледари наричаха днес за здраве на жителите на община Горна Оряховица

Коледари наричаха днес за здраве на жителите на община Горна Оряховица

Малки и големи коледари наричаха днес за здраве и берекет на жителите на община Горна Оряховица. Първия благослов отправиха малчуганите от група „Мики Маус“ на ДГ „Щастливо детство“. Малките коледарчета гостуваха в Общината, където ги посрещнаха кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметовете Николай Георгиев, Григор Минков и Стефчо Алипиев, и секретарят на Общината инж. Клавдия Ганчева.

„Колко здравец на планина, толкоз здраве на таз къща“, нарекоха коледарчетата. Да бъдат здрави и да получат много подаръци, пожелаха на децата домакините. Както си му е реда, те пуснаха в торбичките на коледарчетата по паричка и им подариха малки подаръчета.

Да отправят благослов към горнооряховчани и жителите на общината дойдоха и момците коледарци от СУ „Вичо Грънчаров“. Инж. Добрев поздрави и тях и им благодари за добрите думи и наричанията. И в техните торбички градоначалникът пусна по паричка с пожелание за здраве и много щастливи дни. „Ний ще излезем - Господ да влезе!“, пожелаха коледарите и се отправиха на обиколка из града, за да нарекат за здраве и берекет в институции, организации и магазини в Горна Оряховица. 

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ