област Велико Търново
Сподели
11 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си във Велико Търново

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си във Велико Търново
Доказани общественици ще представляват
Старата столица и региона в 47-о Народно събрание
 
Коалиция ГЕРБ – СДС регистрира своите кандидати за народни представители в Четвърти многомандатен избирателен район – Велико Търново. В Районната избирателна комисия документите за листата бяха внесени от областния координатор на ГЕРБ и кмет на Старата столица Даниел Панов.

Начело е хирургът и здравен мениджър проф. д-р Костадин Ангелов, който бе народен представител в последните два парламента от Великотърновски регион. Проф. Ангелов е сред най-активните посланици на ваксинацията срещу Covid-19.

Хората, които коалиция ГЕРБ-СДС номинира за 47-о Народно събрание, са с висок авторитет в обществото, реализирали са се успешно в своите сфери и са категорични, че на кризата в България трябва да бъде сложен край.

С кандидатите за народни представители ГЕРБ отново казва, че диалогът в Народното събрание трябва да се възстанови. Този диалог от наша страна го има, коментира Даниел Панов. Той подчерта, че безвремието трябва да спре, а всички виждат последиците – икономически спад, криза в здравеопазването.

„В момента местната власт е гръбнакът на държавата във всички сфери. Кметовете апелират за диалог и за стабилно управление. Очаква ни трудна година – никой не мисли как след 1 януари ще се плаща електроенергията на училища, детски градини и ясли, социални услуги. Нашите кандидати могат да дадат много и в сферата на здравеопазването, и в сферата на образованието, икономическото възстановяване, социалните дейности. Разчитаме и на младите хора с новаторските идеи и хъса за работа“, коментира Панов. Областният координатор на ГЕРБ изрази увереност, че ГЕРБ-СДС ще има повече народни представители в следващия парламент.

Трима са професорите в листата, четирима са лекарите, всеки от които - с голям опит в битката с Covid-19. Университетски преподаватели, учители, общественици с опит в местната власт и медиите, предприемачи, юристи са част от екипа на ГЕРБ-СДС.

След проф. Костадин Ангелов, на втора позиция е проф. Любомира Попова – учен и университетски преподавател, доказала се като успешен областен управител на Велико Търново.

Трети е Димитър Николов – журналист, издател и бивш председател на Общински съвет – Горна Оряховица. Цялата му професионална биография е свързана с медиите и обективността в новинарството. Борбата с фалшивите новини е негова лична кауза.

Четвърти е младият предприемач и графичен дизайнер Георги Недев – координатор на МГЕРБ във Велико Търново, треньор по мотокрос и активен общински съветник.

Пети е икономистът, общественик и предприемач Станислав Стоянов, ангажиран с редица каузи за опазване на културно-историческото наследство. Той бе народен представител в 44-о Народно събрание.

На шесто място е опитният юрист адвокат Любомир Брайнов от Велико Търново.

На седма позиция е университетският преподавател, юрист и доктор по икономика Станислава Стоянова от Свищов, която бе народен представител в последния стабилен парламент - 44-о Народно събрание.

На осма позиция е археологът и общественик проф. Хитко Вачев, чиято кауза е опазването на културно-историческо наследство. Той е в Инициативния комитет за обявяването на Велико Търново за историческа и духовна столица.

Девета е д-р Емилия Георгиева – общопрактикуващ лекар и общественик от Стражица.

Десетата позиция е за Росица Димитрова, която е сред най-добрите специалисти в страната в сферата на социалните дейности и грижата за хората. Тя е представител на Велико Търново и региона в Националния изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ.

Единадесети е уважаваният във Велико Търново и цяла Северна България хирург д-р Николен Стойнов, няколко пъти носител на приза „Лекарите, на които вярваме“.

Медик заема и дванадесетата позиция – д-р Емил Енчев от Полски Тръмбеш, който е и местен общински координатор на ГЕРБ.

Тринадесети е политологът и ръководител на МГЕРБ в Павликени д-р Венцислав Георгиев. Познат е с активната си дейност като общински съветник.

Четиринадесети е Стефан Бранзелов – финансист, координатор на ГЕРБ в Златарица, два мандата председател на местния общински съвет.

На петнадесето място е младият учител и фотограф Никифор Тодоров, който активно популяризира Велико Търново в дигиталната среда.

Шестнадесети е 21-годишният Георги Тодоров – студент във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, с опит в сферата на туризма. Той е представител на Велико Търново и областта в Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ