област Велико Търново
Сподели
02 ное 2021
Автор: ОбластВТ

Йордан Минчев, номер 7 в кандидатската листа на ВМРО - БНД: ВМРО е партията, която се грижи за младото поколение и съхраняването на традициите

Йордан Минчев, номер 7 в кандидатската листа на ВМРО - БНД: ВМРО е партията, която се грижи за младото поколение и съхраняването на традициите
„Обикновено първопричините да си част от ВМРО, са емоционални, свързани със семейството и родовата принадлежност, с корените. Напълно логично е и когато образованието ти е свързано с историята и географията на България, както е при мен. Привлече ме отношението на ВМРО към работата с младото поколение, съхраняването на традициите и ясния поглед, перспективата за цялостно развитие на Отечеството. Все неща, които са част от моя личен светоглед“, казва главният учител в СУ „Иван Момчилов“ в Елена д-р Йордан Минчев, който е кандидат за народен представител в листата на ВМРО-БНД.

Той признава, че неговата голяма кауза е образованието и възпитаването в български дух. Въвеждането на учебния предмет „Родинознание“ е чудесна стъпка в това отношение, категоричен е Йордан Минчев и след това допълва и това, че за него на първо място винаги стои защитата на националния интерес, защото от него произлизат и всички останали цели на ВМРО. И за тази цел, учителят е категоричен, че въвеждането на религиозно възпитание в българското училище е огромна крачка към традициите и духа на източното православие.

„За мен темата за християнското възпитание заема особено място. Работата с най-малките, запознаването им в православната вяра и впоследствие въцърковяването в храма са изключително важни, защото рано поставената ценностна основа изгражда с времето едни възпитани и морални хора, а оттук и добри и отговорни граждани на Република България. Погледът назад към историята показва, че отстъпването от духовните ценности, от принципите на православието води към криза в общественото развитие. Неслучайно заветът на митрополит Климент Търновски е да пазим праотеческата си православна вяра като очите си – „това е най-висока и свещена длъжност на всеки честен българин“.

И още казва в словото си: „Има православие у нас, има и български народ; няма православие – няма и български народ“. Този нравствен повик е повече от актуален и днес. Затова ние от ВМРО радеем за запазване на православните ценности, особено сред младото поколение, защото учат на родолюбие и привързаност към общността. Гласувайте за ВМРО, защото така гласувате за България“, категоричен е Йордан Минчев.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ