област Велико Търново
Сподели
21 май 2021
Автор: ОбластВТ

Звездно изпращане ще зарадва 750 абитуриенти във Велико Търново

Звездно изпращане ще зарадва 750 абитуриенти във Велико Търново
750 зрелостници изпраща Велико Търново тази година. За единадесета поредна година в Старата столица ще има абитуриентски дефилета – те ще бъдат на 23, 24 и 25 май. Младите хора ще преминат по 250-метровия червен килим под овациите на жителите и гостите на старопрестолния град.

Тържествените абитуриентски изпращания ще са пред МДТ „Константин Кисимов“. Част от церемонията е и връчването на лентите на пълните отличници. Всеки зрелостник ще получи и специално послание от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

На 23 май от 18:15 ч. по червения килим ще дефилират дванадесетокласниците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.

В 18:00 ч. на 24 май е изпращането на абитуриентите от СГИ по икономика, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГСАГ „Ангел Попов“, Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Емилиян Станев“ и ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Тогава ще бъде връчена и Наградата „24 май“ за изявен зрелостник.

От 18:15 ч. на 25 май е изпращането на зрелостниците от ПМГ „Васил Друмев“, СУ „Вела Благоева“, ПГЕ „Александър Попов“, ПГ по моден дизайн и ЧПГ – АК „Аркус“.

Дефилетата са организирани от Община Велико Търново, а за спокойното им протичане е създадена необходимата организация с институции, училища и партньори. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ