област Велико Търново
Сподели
24 яну 2022
Автор: ОбластВТ

Започва изграждането на пешеходния надлез над улица „Магистрална“ във Велико Търново

Започва изграждането на пешеходния надлез над улица „Магистрална“ във Велико Търново
От понеделник – 24 януари, във Велико Търново започва изграждането на пешеходния надлез над натоварената улица „Магистрална“.

Строителството на инфраструктурния обект вече е възможно – приключиха дългите съгласувателни процедури с държавните институции. Дейностите се реализират по проекта за интегриран градски транспорт, който Община Велико Търново изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 и в който пешеходният надлез е задължителен елемент от инфраструктурата.

Със съоръжението ще се улесни и облекчи пешеходната връзка на кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“ с централния булевард „Никола Габровски“, обществените обекти в района на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, както и със самата болница.

Строителните дейности стартират с изпълнение на основните конструкции, фундаменти и носещите колони. Самото съоръжение е от модулен тип, ще бъде изцяло покрито, с осветление и осигурен достъп за трудноподвижни лица.

Строително-монтажните работи налагат временна организация на движението по улица „Магистрална“. От 24 януари (понеделник) в района между „Макдоналдс“ и бензиностанция „ОМВ“ движението ще се извършва двупосочно – в стеснен пътен участък и с ограничение на скоростта от 30 км/ч. Затворена за движение ще бъде връзката между ул. „Магистрална“ с локална улица, разположена между заведението за бързо хранене и бензиностанцията.

Временната организация на движение ще важи до 21 април или до приключване на строително-монтажните работи. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ