област Велико Търново
Сподели
05 авг 2021
Автор: ОбластВТ

Започват засилени проверки и контрол за спазване на противоепидемичните мерки

Започват засилени проверки и контрол за спазване на противоепидемичните мерки
През последните дни се отчита повишаване на процента на заболели и карантинирани лица от COVID-19 на територията на област Велико Търново. В тази връзка, областният управител Георги Гугучков проведе работна среща с директорите на РЗИ - Велико Търново, ОДМВР- Велико Търново, Агенцията по храните и Инспекцията по труда.

По време на срещата бе взето решение да започнат засилени проверки и контрол за спазване на въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемичните мерки.

Проверките ще обхванат всички магазини и търговски обекти, в това число и малките квартални магазини за хранителни стоки, пазари на открито, както и  градския транспорт на територията на цялата област.

Специално сформирани екипи от представители на контролиращите институции ще стартират проверките още от днес (5 август). Контролиращите органи ще следят за носенето на маски и правилното им поставяне, за спазването за отстояние от 1.5 метра при струпване на повече хора на едно място, както и за наличието на дезинфектант.

Контролиращите органи ще съставят предписания и ще налагат глоби. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ