област Велико Търново
Сподели
08 яну 2021
Автор: ОбластВТ

Заловиха трима, извършвали кражбa на гуми от леки автомобили във Велико Търново и Горна Оряховица

Заловиха трима, извършвали кражбa на гуми от леки автомобили във Велико Търново и Горна Оряховица
Престъпно трио, извършвало кражби на гуми от леки автомобили, бе задържано след двумесечна съвместна работа на служители от две областни дирекции
 
Набезите им започнали на територията на Велико Търново и Горна Оряховица в средата на ноември миналата година. В рамките на месец, в областната дирекция са постъпили четири сигнала за извършени кражби на гуми, с джантите на три леки и един товарен автомобил, и един сигнал за опит за кражба.

От проведени съвместни действия от служители на РУ – В. Търново, Г. Оряховица, Павликени и сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Русе, е установено, че извъшители са двама мъже на 19 и 59 години от Павликени и 39-годишен от Сливо поле. Двамата по-възрастни са известни на полицията и осъждани.

При извършени претърсвания на адреси в Павликени и Русе, са намерени и иззети множество вещи, имащи отношение към престъпната им дейност. След доклад на материалите по случая в прокуратурата, тримата са привлечени като обвиняеми. Задържани са за 72 часа.

Част от инкриминираните вещи са установени и иззети. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ