област Велико Търново
Сподели
06 авг 2021
Автор: ОбластВТ

Етнографски музей – Долна Оряховица отново ще бъде домакин на „Семейни съботи“

Етнографски музей – Долна Оряховица отново ще бъде домакин на „Семейни съботи“
На 14 август започва осмият сезон на ваканционната програма „Семейни съботи в музея“. Проектът на Исторически музей – Горна Оряховица спечели много почитатели през изминалите години от неговото начало през 2014 г. В различните фамилни занимания малки и големи посетители преоткриват историята и традициите на родния край.

В търсене на нови почитатели през миналото лято програмата за първи път излезе извън територията на горнооряховския музей и се проведе в един от филиалите – Етнографския музей в Долна Оряховица. Огромният интерес и приятните емоции, които предизвикаха семейните занимания в Долна Оряховица, провокира музейните специалисти да организират второ издание на „Семейни съботи“ в Етнографския музей. Кметство Долна Оряховица отново ще бъде партньор на музея в реализирането на инициативите. И през тази година организаторите са подготвили разнообразни творчески ателиета, интересни игри и занимания, свързани с историята, старите занаяти, обичаи и вярвания.

Посетителите отново ще имат възможност да се докоснат до древни човешки знания и умения, да се запознаят отблизо с тънкостите на забравени и редки занаяти и да си тръгнат с оригинални сувенири, изработени от собствените им ръце.

Входната такса от 4 лева за семейство ще даде на всеки възможност да участва в работните ателиета, да се включи в игрите и да разгледа музейните експозиции. Семейната програма в Етнографски музей Долна Оряховица ще се проведе от 14 август до 4 септември 2021 г. – всяка събота от 10 до 16 часа. При провеждане на инициативите организаторите ще съблюдават за спазване на противоепидемичните мерки!


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ