област Велико Търново
Сподели
05 ное 2021
Автор: ОбластВТ

Д-р Юлия Тонкова, номер 2 в листата на ВМРО - Българско национално движение: Време е да спрем да бъдем подчинени на Брюксел, Москва или Вашингтон и да защитим националните си интереси

Д-р Юлия Тонкова, номер 2 в листата на ВМРО - Българско национално движение: Време е да спрем да бъдем подчинени на Брюксел, Москва или Вашингтон и да защитим националните си интереси
Общопрактикуващ лекар, специалист по обща медицина и детски болести, с квалификации по здравен мениджмънт, здравна просвета и хомеопатия е д-р Юлия Тонкова - втора в кандидатската листа за народни представители на ВМРО - Българско национално движение. Тя е семейна, има пораснал вече син и две внучки, едната вече е четвърти курс медицина, другата е ученичка в 5 клас в Американския колеж „Аркус“. Д-р Тонкова е общински съветник,заместник председател на Общински съвет и председател на Женската организация на ВМРО.

„Честността и директността, свободата да имаш мнение и да го изразяваш без страх - това е, което ме привлече във ВМРО. Аз сама избрах да стана член на организацията и не съжалявам. Партнирам си с хора, които са с чисти помисли и  нямат пасивни кариерни очаквания от членството си в партията . Нашата цел като партия и съмишленици е да бъдем полезни до колкото е възможно. Защото коефициентът на полезност на всяка партия се изразява в това до колко хората оценяват направеното за тях. Както в това какви са възможностите на партията, а възможностите на ВМРО не са толкова големи“, казва д-р Тонкова и припомня, че като коалиционен партньор на управляващите, воеводите са успели да извоюват определени социални привилегии за децата, за пенсионерите и за военнослужещите в Българската армия, без това да е отчетено като заслуга на партията.

„И понеже съм председател на Женската организация, за мен е важна каузата да бъдем полезни на жените и децата. Бих искала да направим така, че българската майка да иска да ражда деца и да бъде спокойна, че ще може да ги отгледа. Ще има възможност да изживее майчинството си и ще се върне на работа, съхранила квалификацията си“, споделя д-р Тонкова.

След това повежда разговор към най-повтарящата се тема през последните близо две години - Ковид 19. „Създалата се пандемична обстановка поставя пред нас извънредни изисквания. Промени са начинът на живот на хората и мисленето им. Хората се страхуват, а страхуващи се хора се управляват най-лесно, особено, когато се страхуват за живота си. Всеки път, когато налагаме ковид мерки, ние увеличаваме смъртността на хронично болните хора, защото достъпът им до здравна помощ при спешни състояния, не е ефективен. Сега идва грип и той няма да ни подмине. Има национална програма за поставяне на противогрипни ваксини и населението над 65 г. е добре да бъде ваксинирано. Ето това аз възнамерявам да отстоявам. Ако общината ни наистина е толкова социална, ваксинирането на възрастните хора в старческите домове в общината и на хората, които работят в обществената сфера, трябва да е приоритет. Стига обаче те да го желаят. Нищо не бива да се прави срещу волята на хората. Дали те са осъзнали потребността да се ваксинират, или не са - това зависи от много фактори: информираност, здравна грамотност и мотивация. Агресията отблъсква“, казва д-р Тонкова, която има повече от 2000 пациенти.

Другата кауза на ВМРО, която д-р Юлия Тонкова е приела със сърцето си, е идеята за нормалността. „Нормалността е качество и то започва още в семейството. Затова първо там е нужно да съхраним тази нормалност, за която така активно говорим напоследък. Обаче нормалността в семейството означава то да се състои от мъж, жена и деца. На нито един психично болен не му е разрешено да осинови дете, защото той е вън от нормалността. По каква причина трябва да разрешим на еднополови  двойки да осиновяват деца и да се фиксират като семейна единица. Семейството в исторически план е тази ценност, която съхранява националните обичаи и нрави. Затова ВМРО ще предложи 21 ноември да бъде издигнат като празник на българското семейство“, допълва д-р Тонкова. И признава, че е изключително впечатлена  от начина, по който лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е коментирал поругаването на българските гробища в Северна Македония. „Ето така се отстояват българските интереси в международен аспект. Мисля че е крайно време да спрем да бъдем подчинени на Брюксел, Москва или Вашингтон, а да бъдем подчинени на националния си интерес и да си го защитим“, категорична е д-р Тонкова.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО ! 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ