област Велико Търново
Сподели
17 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Дългогодишни инфраструктурни проблеми на Стражица намират решение

Дългогодишни инфраструктурни проблеми на Стражица намират решение
Активно се работи по укрепването на пропаднал участък от републиканския път Стражица – Полски Тръмбеш (III-407), който е най-бързата връзка между двете общини. В това се увериха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов и инж. Детелина Борисова. Финансирането за важния ремонт, който решава дългогодишен проблем, е осигурено от правителството. 

Има средства и за основния ремонт на моста край с. Каранци, който също е част от това шосе. Така ще отпадне забраната за преминаване на автомобили над 3,5 тона, която е въведена в момента. 

Станислав Стоянов и Детелина Борисова проведоха среща и с колектива на едно от големите предприятия за месопреработка, базирано в Стражица – „Пименс“. Те споделиха, че за първи път инфраструктурата в цяла Северна България е поставена като стратегически национален приоритет. Това ще доведе както до увеличаване на инвестициите, така и до балансираното им разпределение между по-големите и по-малките градове, както се случва в Южна България. 

„Именно заради това изборът на 4 април е много важен. Изборът за стабилност на държавата е гаранция, че няма да бъде допуснато забавяне на политиките, заложени в програмата за  управление на ГЕРБ „България следващо поколение“, която обхваща подобряване във всички сфери на обществения и икономически живот“, подчертаха Стоянов и Борисова. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ