област Велико Търново
Сподели
22 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Доц. Милен Михов от ВМРО награди горнооряховски деца за патриотична песен

Доц. Милен Михов от ВМРО награди горнооряховски деца за патриотична песен
Детска фолклорна група "Герана" от Горна Оряховица с худ. ръководител Гергана Пашова бе отличена от доц. Милен Михов за изпълнение на патриотична песен по време на конкурса „Заблеяло ми агънце" на Националния събор на овцевъдите в България.

Всяко от децата получи книгата „Защо съм патриот" и бележник за записки, а паричната премия от 100 лв. бе връчена с пожеланието да се почерпят с най-вкусната и голяма торта за края на учебната година.

Децата участваха в конкурса с две песни – тематичната „Забляло стадо овчици" от Северняшка фолклорна област и пиринската - "Море, аресах си, мила мамо", която им донесе и наградата.

В продължение на 4 години от създаването на групата малките изпълнители на народни песни бяха представителна група, но от тази година вече официално си имат име - ДФГ "Герана". Имат много отличия за тези 4 години. Децата много достойно се представиха в доста конкурси, не само в нашия регион и продължават да се представят по този начин. И тази награда също е заради доброто им представяне", каза ръководителката им Гергана Пашова, отбелязвайки и прекрасните си впечатления от организацията и провеждането на събора. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ