област Велико Търново
Сподели
30 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Доц. Милен Михов: Господа управляващи, спрете терора върху дребния бизнес!

Доц. Милен Михов: Господа управляващи, спрете терора върху дребния бизнес!
Водачът на листата на Коалиция „Българските патриоти" за Великотърновска област доц. Милен Михов отправи обръщение към управляващите да спрат тормоза си върху дребния бизнес.

„Г-да управляващи, спрете терора върху дребния бизнес! Казвам това, защото в последните седмици срещам много хора в областта – собственици на магазинчета, на услуги или дребен бизнес, които се оплакват от действията на новото служебно правителство. Тръгнали са данъчни инспектори и всякакви проверяващи, които ровят, притесняват и пишат начети на малки магазинчета, услуги, транспортни фирми, доставчици на плодове и зеленчуци...

Г-да от служебното правителство и вие, които се кръстите, че ще гоните едрия бизнес, ще променяте условията на банките, за да защитават и подпомагат на дребния бизнес: обърнете внимание и спрете тормоза върху дребния бизнес. Министър Кирил Петков декларира, че Българската банка за развитие ще работи в полза на дребния бизнес, сменя управления и надзори, но всъщност администрацията и данъчните служби възпроизвеждат старите модели на пълнене на хазната.

Очевидно сме свидетели на поредната кампания на събиране на средства и пълнене на бюджета от там, където най-малко стават нарушения, данъчни измами и укрит оборот. Големите вносители и голямата нелегална търговия очевидно е забравена от служебното правителство. Единствените, които в последните години се бориха и направиха макар и малко, но все пак нещо реално, за нуждите на дребните производители и търговци, повечето от които семейни, бяха Българските патриоти и ВМРО.

Затова – №16 на 11 юли! Подкрепете онези, които доказаха, че се борят за вашите интереси, за интересите на дребния български стопанин!".
 
„Тревожна е икономическата ситуация в страната, дебатите в предизборната кампания, посветени на икономиката, на инфлацията, нарастването на цените, тотално отсъстват. Това не може да не тревожи обикновения гражданин, който е изправен всеки ден пред необходимостта да покрива нарастващите разходи със замразените доходи. Отговорността на това положение несъмнено е на онези партии, които имаха мнозинство в 45-ото НС, които се отказаха да поемат властта и хвърлиха страната в икономическа криза с предсрочни избори", коментира доц. Милен Михов.

„На второ място, трябва да обърнем сериозно внимание на служебното правителство по реконструкцията на плана за възстановяване и развитие. България се забавя с подготовката на този план, който е един от основните. Обещанията за големи чужди инвестиции могат и да не се случат, но европейските средства по плана са гарантирани и те трябва да бъдат максимално добре оползотворени. За съжаление, служебното правителство на тъмно изработва или променя нашия план и забавянето е налице. Оправданието с действията на предходното правителство не са съществени. В проекта на този план важно е към кои сектори ще бъдат отправени големите средства и кои фирми ще се облагодетелстват." 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ