област Велико Търново
Сподели
10 ное 2021
Автор: ОбластВТ

Доц. д-р Милен Михов, кандидат за президент от ВМРО и водач на листата: За ВМРО Българската армия е приоритет от изключителна важност

Доц. д-р Милен Михов, кандидат за президент от ВМРО и водач на листата: За ВМРО Българската армия е приоритет от изключителна важност
„През последните години ВМРО доказа, че Българската армия и отбраната са приоритет от изключителна важност. Със своята дейност като министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов стартира модернизационни процеси, които бяха отдавна отлагани, предприе сериозни стъпки за издигане на авторитета и социалния статус на хората във въоръжените сили. Армията се завърна при народа си с кампанията „Бъди войник“, коментира един от основните приоритети в програмата на ВМРО кандидатът за президент доц. д-р Милен Михов, който е и водач на кандидатската листа във Великотърновски регион.

Доц. Михов каза и това, че амбицията на ВМРО е България да има силна и боеспособна армия, не само, защото страната ни е член на НАТО, а защото в своята история България е разчитала само и единствено на своите въоръжени сили. „Армията е една от институциите на държавността. А един от основните принципи на българския патриотизъм е силна държавност. Армията, училището, семейството – това са основите, затова и се борихме и успяхме да въведем като пилотна програма военното обучение в българското училище. Всичко това даде началото на един дълготраен процес, който беше регламентиран в Програмата за развитие на отбранителните способности на страната до 2036 г. Тази програма има за цел възраждането на силата на Българската армия, която е единственият гарант за нашата национална сигурност, суверенитет и граници. Можем да кажем, че в своята история българският народ е имал един единствен съюзник и това е Българската армия“, заявява още доц. Михов. И признава, че сега армията ни е по-силна, с нова визия и е онази надеждна опора на държавността, която е в състояние да защитава териториалната цялост и суверенитета на България.

„Съгласен съм обаче с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който преди няколко дни заяви, че темповете на въоръжаване и превъоръжаване на Българската армия не съответстват на темповете, с които това се случва в съседните държави. И причината е, че няма консенсус за ударно развитие на способностите на армията, за мащабна модернизация. Ако продължаваме така, в течение на годините ще бъдем неадекватни на това, което се развива в региона, това не е добра прогноза. Нужен е широк политически, обществен консенсус, за да вървят проектите за модернизация на армията“, категоричен е доц. Милен Михов.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ