област Велико Търново
Сподели
28 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Доц. д-р Милен Михов, кандидат за президент от ВМРО и водач на листата във Великотърновски регион: Настояваме за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност за кризата с КОВИД - 19

Доц. д-р Милен Михов, кандидат за президент от ВМРО и водач на листата във Великотърновски регион: Настояваме за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност за кризата с КОВИД - 19
„Всеки ден отбелязваме нови рекорди в развитието на пандемията КОВИД-19. Не искам да бъда лош пророк, не съм специалист, но това започва да се превръща в тенденция. И всички тези рекорди на заразяване са следствие от провала на здравната политика на управляващите. Защото половин година Министерството на здравеопазването не направи нищо, за да реализира масова ваксинация на българския народ. При условие, че имахме достатъчно ваксини и имаме достатъчно ваксини, платени от народа, ние бракувахме партиди и подарявахме на държави, които не бяха успели да се сдобият с ваксини. Провала на кампанията по ваксиниране е очевиден“, категоричен е кандидатът за президент на България доц. Милен Михов, който е и водач на листата на ВМРО-БНД във Великотърновския избирател район.

Доц. Михов допълва, че той самият се е доверил напълно на мнението на експертите, които говорят като експерти, а не политически, че ваксините са единственото ни оръжие и те спасява човешки живот. „Аз лично се ваксинирах в първия ден на зелените коридори през февруари и не скрих това. После продължих да говоря и да убеждавам всички мои приятели и опоненти да се ваксинират. Преди началото на предизборната кампанията отправих призив към всички кандидати за президент да не играем на политически сметки по темата с ваксинирането и да дадем личен пример, апелирайки за подкрепа на другата кампания - по ваксинирането“, допълни още доц. Михов.

Кандидатът за президент на България е категоричен, че при тези обстоятелства, президентът Румен Радев е длъжен да потърси обществено и политическо съгласие по въпроса с коронавируса.

„Това консолидиране трябва да стане чрез свикването на Консултативния съвет по национална сигурност, където на експертно ниво и с политическата подкрепа на всички отговорни сили, да се изработи и на практика да започне прилагането на план за ограничаване на тази вълна от епидемията, която вълна не може да се сравни с предходната. Ние трябва да свием партийните знамена по този въпрос, който засяга здравето и живота на хората. За две седмици, за един месец, трябва да се предприемат спешни мерки. Търсенето на решение единствено и само в рамките на управляващите в момента разделя нацията и противопоставя българските граждани. В момента всички са против всички“, споделя доц. Михов. И допълва, че въвеждането на зеления сертификат по този начин поставя много въпроси.

Един от тях е свързан със самата държавна администрация, защото, ако наложените от правителството правила бъдат приложени в администрацията, това означава блокиране на всички системи - образование, обществен ред, социални дейности, здравеопазване. „Това показва фалита на политиката, водена от министър Стойчо Кацаров. Затова ние повтаряме, че първата стъпка към постигането на съгласие по този въпрос, е отстраняването на министъра, свикване на Консултативен съвет, изработване на спешни и неотложни мерки в рамките на един месец и излъчване на компетентен министър, който да ръководи здравните мерки по борбата с пандемията. Ако президентът Радев не се вслуша в нашия глас, той се натоварва с изключителната отговорност да води еднолично борбата срещу епидемията. Това е нашата позиция и ние ежедневно се срещаме с представители на бизнеса, администрацията, общинските и обществените власти, които говорят в този дух и в тази посока“, заявява кандидатът на ВМРО за президент на България доц. д-р Милен Михов. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ