област Велико Търново
Сподели
19 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Димитър Николов с дарение на обновеното Детско отделение в Горна Оряховица

Димитър Николов с дарение на обновеното Детско отделение в Горна Оряховица
20 комплекта спално бельо дари на обновеното Детско отделение в горнооряховската МБАЛ „Св. Иван Рилски“ кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Димитър Николов.

Дарението бе връчено на Деня на българския лекар - 19 октомври. На тази дата Църквата почита отшелника от Рила планина и небесен покровител на българския народ св. Иван Рилски. Вчера официално бе открито реновираното отделение, в което вече са отстранени последиците от уврежданията на покривната конструкция. Освен ремонт на покрива в детското отделение са освежени и пребоядисани болничните стаи и помещения. Монтирани са нови витрини и прозорци, направен е окачен таван в коридора.

„Надявам се и други колеги да направят подобни жестове към детското отделение. Горд съм, че Болницата се превърна в кауза не само на ръководството на Община Горна Оряховица, но и на гражданите. Апелът ми е да има отношение и от страна от местните ръководства на съседни общини. Знаете, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ обслужва пациенти от още 6 общини, а те под никаква форма не участват в подкрепа на здравното заведение. Благодарение на уменията на управителя д-р Иван Иванов Болницата не само се оздрави, но и проявява едно адекватно отношение в изключително сложната обстановка, в която са страната и светът“, каза при връчване на дарението Димитър Николов. Пред присъстващите той пое ангажимент да лобира с всички средства общинските болници да получат необходимата подкрепа и отношение от държавата.
 


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ