област Велико Търново
Сподели
04 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Децата от "Ален мак" се включиха в Седмицата на физическата активност

Децата от Ален мак се включиха в Седмицата на физическата активност
С голям спортен празник, ДГ „Ален мак“ отбеляза Седмица на физическата активност "NOW WE MOVE" – от 31 май до 6 юни. Детското заведение се включи активно в проекта на сдружение БГ Бъди активен, което е сдружение с мисия да развива и променя хората, общностите, системите и градовете в България.

Седмицата на спорта бе отбелязана със зумба, благодарение на Дамски фитнес център „Блуминг“, демонстрации по хандбал с ХК „Локомотив“ и футбол с ФК „Локомотив“. Всички деца се включиха с голямо желание в спортните игри заедно с големите и показаха, че Горна Оряховица, като Европейски град на спорта, може да се гордее с малките си състезатели.

ДГ „Ален мак“ популяризира здравословен начин на живот и развитие на детски спорт. Децата тренират спортове като футбол и хандбал, танцуват. Амбицията на колектива е от есента да се включат още видове спорт, като допълнителни дейности, и в тях да участват повече деца.

MOVE Week е ежегодно общоевропейско събитие, което има за цел да покаже ползите от воденето на активен начин на живот и е най-голямата ежегодна седмица в Европа, промотираща ползите от редовното практикуване на физическа активност и спорт. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ