област Велико Търново
Сподели
30 ное 2020
Автор: ОбластВТ

Децата от Горски долен Тръмбеш зарадваха възрастни с коледни картички

Децата от Горски долен Тръмбеш зарадваха възрастни с коледни картички
Децата от ДГ „Слънчице“, филиал Горски долен Тръмбеш, зарадваха 50 възрастни хора, живеещи в  „Дом за пълнолетни лица с физически увреждания” в Горски горен Тръмбеш с подранил подарък за Коледа – картички с пожелания.

Инициативата се зародила, когато по повoд 16 ноември – Международен ден на толерантността - учителите на групата Диана Иванова и Красимира Василева-Цанева, разговаряли с децата, че трябва всички да бъдат добри, уважителни, толерантни, да правят добро и как малките жестове правят хората щастливи. В разговора малчуганите започнали да споделят и своите желания за Коледа и как трябва всички на този светъл празник да бъдат щастливи. Учителките провокирали децата като ги попитали дали всички получават изненади за Коледа и заедно достигнали до извода, че има хора, които не получават изненади за празниците, като възрастните хора от съседното село.Учителите предложили на децата да направят един малък жест на добро и да изработят картички за възрастните хора. След седмица картичките били готови. Педагозите се свързали с директора на дома - С. Ангелова, която приема инициативата на децата. За съжаление, поради епидемичната обстановка, учителите занесли подаръците месец преди Коледа и само до вратата на дома, но добрината е сторена и 50 малки изненади ще стоплят сърцата на възрастните хора.

Диана Иванова и Красимира Василева-Цанева са новите попълнения в младия екип на ДГ „Слънчице“. Те започват своя трудов път като учители във филиала в с. Горски долен Тръмбеш преди 5 месеца, но вече са обичани от деца и родители. Благотворителната кауза не е първа за тях. И двете се включват с желание и организират различни инициативи. Вярват, че малките жестове правят щастието и красотата в живота. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
09 дек