област Велико Търново
Сподели
28 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Девойките на хандбалния "Локомотив" с бронзови медали

Девойките на хандбалния Локомотив с бронзови медали

Девойки младша възраст Ж-14 на "Локомотив" (Горна Оряховица) спечелиха бронзовите медали от първенството на България по хандбал. Държавните финали се проведоха в продължение на три дни в град Кубрат. Горнооряховските момичета прескочиха първия етап след победи над "Бъки" (Габрово) с 13:11 и "НОВЕ-99" (Свищов) с 19:9. Допуснаха загуба от "Свиленград" с 14:20 и останаха втори в своята група. В следващата фаза се изправиха срещу първия от другия поток.

На полуфинала загубиха от бъдещите шампионки "Сливница" със 17:25. В мача за бронзовите медали се наложиха над домакина "Кубрат" с 20:15.

Камелия Павлева и Дария Иванова от "Локомотив" бяха избрани в идеалната седмица  на турнира. Камелия Павлева беше определена и за най-добър вратар на шампионата.

"Поздравявам момичетата с медалите! Изключително съм щастлива, че те повярваха в себе си. Завоювахме това, което ни убягна на купата", заяви Илияна Якова от щаба на "Локомотив".

Локо: Камелия Павлева, Силвия Байчева, Ана Мариа Мамучевска, Никол Русева, Габриела Христова, Боряна Георгиева, Цветозара Къновска, Татяна Братоева, Дария Иванова.

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ