област Велико Търново
Сподели
01 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Два проекта на НАП отличени от Института по публична администрация

Два проекта на НАП отличени от Института по публична администрация
Два проекта за добри практики на Национална агенция за приходите бяха наградени в ежегодния конкурс на Института по публична администрация (ИПА) на официална церемония. Отличените инициативи на НАП са проекта „Усъвършенстване на лидерството чрез внедряване на подхода коучинг“ и кампанията „Заплата в плик“, които Агенцията проведе през изминалата година.
  
НАП зае второ място в категорията „Управление на хора“ с проекта за внедряване на коучинг подход в приходната агенция, в рамките на който през екипни и индивидуални програми бяха усъвършенствани лидерските качества на всеки четвърти ръководител в НАП. Агенцията получи отличие и в категория „Социална отговорност“, заради реализираната кампания „Заплата в плик“, която имаше за цел да запознае работниците и служителите с това какви са рисковете, ако се съгласяват да не ги осигуряват на реалния  им доход и вземат част от заплатата си в плик. На специално създаден сайт https://zaplatavplik.bg всеки можеше да изчисли колко би загубил в следващите 30 години, ако се осигурява на по-нисък от реалния си доход чрез т. нар. „калкулатор на загубите“.
  
„Наградите са ангажимент да положим усилия към постигането на ефективен и траен резултат от разясненията защо осигуряването на пълното възнаграждение и на пълния работен ден е по-добрият избор. Инвестицията в лидерските умения на служителите в НАП прави възможно всички тези добри практики да се случват“, каза по време на награждаването говорителят на НАП Росен Бъчваров.
 


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ