област Велико Търново
Сподели
24 авг 2022
Автор: ОбластВТ

Графиката като изкуство в следващата семейна събота в Етнографския музей

Графиката като изкуство в следващата семейна събота в Етнографския музей
Четвъртата „Семейна събота” на 27 август в Етнографски музей Долна Оряховица ще представи ново интересно и оригинално занимание. Графичната техника „кредов картон“ или „техника на издраскване“ ще предизвика любопитството и уменията на семейните посетители.
         
Кредов картон е една от най-леките техники, представящи графиката като изкуство. Върху специално подготвена хартия се рисува изображение, което след издраскване с пръчица се появява в цветовете на долния пласт. По този начин участниците ще могат да претворят в свое произведение интересен предмет или любим експонат от музея.

Ръководител и обучаващ в работните кътове ще бъде Гергана Рахнева – художник и помощник-реставратор на хартия в Регионален исторически музей – Велико Търново.
         
На 27 август работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство е 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ