област Велико Търново
Сподели
12 яну 2021
Автор: ОбластВТ

Градове от областта се надпреварват в кампания за засаждане на дървета

Градове от областта се надпреварват в кампания за засаждане на дървета
Доброволческата инициатива Гората.бг, която е засадила над един милион дървета до сега, организира нова кампания. Чрез гласуване във фейсбук групата, ще бъдат определени седем населени места с най-много гласове, които ще получат 200 000 дървета през тази пролет. От областта участват Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Свищов, както и селата Джулюница, Първомайци и Велчево.

Дарението ще бъде направено директно на хора и организации, в конкретни събития, в които просто ще бъдат подарени на всеки, който желае, без условности, без записвания, напълно безплатно. Дърветата ще са медоносни, плодни, паркови и горски. Целта на кампанията е да направи България още по-красива, по-зелена и по-добра - за хората, пчелите и животните.

„Разбира се, ще търсим начини да достигнем до всички в цялата страна, ще направим и кампании към общини, през куриери и други. Ще имаме и събития по засаждане и залесяване, както и други добри дела”, обещават организаторите.

Гората.бг е инициатива, движена от желанието за добро, изцяло от доброволци и напълно безкористно. Вече са засадили над 1 милион дървета в България и са си поставили амбициозната цел да бъдат засадени 3 милиона до 2025 година.

Крайният срок за гласуване е 21 февруари. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ