област Велико Търново
Сподели
04 май 2020
Автор: ОбластВТ

Горнооряховският музей кани малки и големи да се включат в създаването на историческа галерия „Героите на моя град”

Горнооряховският музей кани малки и големи да се включат в създаването на историческа галерия „Героите на моя град”
Историческият музей в Горна Оряховица включва в своите дейности нова инициатива – „Героите на моя град”, чрез която кани малки и големи да се присъединят.

Идеята на музея е да бъде сътворена историческа галерия на личностите, оставили следа в миналото на града. В това извънредно положение с преобладаваща виртуалност, Исторически музей – Горна Оряховица предлага на своите млади съграждани – деца и ученици от I до XII клас и техните родители, заедно да започнат създаването на  „Галерията”.
„И Горна Оряховица – нашият не толкова голям, но със свое запазено място в голямата история, град – има своите герои! Историческият музей обгрижва паметта за тях.  Кои са тези наши съграждани, живели в различни времена и оставили ярка диря в различни области – борбата за свобода, развитието на стопанския и политическия живот, спортната слава, полето на изкуствата и културата, и с какво са заслужили своето паметно място – музеят знае!”, будят любопитство от музея.

На страницата във Фейсбук, всеки понеделник от месец май, музеят ще предлага малки клипове за героите на железничарския град, а след това ще очаква рисунки, свързани с наученото за героя. И още нещо – желаещите да се включат може да изпратят не само файл с рисунка, но и заснет клип в процеса на рисуване, размисли и впечатления за личностите. Изпратените материали трябва да съдържат кратки сведения за автора. Адресът е im_rahovec@abv.bg, а крайният срок за участие е 31.05.2020 г.

След приключване на крайния срок, ще бъде направена виртуална изложба на страницата на музея във Фейсбук на 01 юни – Денят на детето. По този начин творбите ще могат да видят много хора – това ще е виртуалната награда.
Периодично, всеки петък от месец май, ще бъдат публикувани  част от изпратените материали. А живот и здраве, когато стане възможно, ще се срещнем в музея и ще подредим заедно и на живо творбите, обещават организаторите от Исторически музей – Горна Оряховица. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
09 дек