област Велико Търново
Сподели
01 юли 2022
Автор: ОбластВТ

ГЕРБ убеди парламента за компенсациите за цената на тока

ГЕРБ убеди парламента за компенсациите за цената на тока
Народното събрание прие предложението на ГЕРБ за компенсации за цената на тока – комплекс от мерки, за които народните представители от най-голямата дясноцентристка политическа сила настояват повече от половин година. Това каза народният представител от ГЕРБ-СДС от Великотърновски регион проф. Костадин Ангелов, цитирайки колегата си Делян Добрев – представител на ГЕРБ в парламентарната комисия по бюджет и финанси и зам-председател на комисията по енергетика.

По предложение на ГЕРБ облекчение от цената на тока ще има за:
- социалните и здравни институции – домове за възрастни хора, социални домове, кризисни центрове и др., болници, хосписи;
- детски ясли, детски градини, училища, университети и др. образователни институции;
- религиозни институции – църкви, манастири, джамии и др.;
- бизнес – микро, малък, среден, голям;
- общини;
- градски транспорт – тролейбуси, метро и др.;
- културни институции – музеи, театри, читалища и др.;
- ВиК-дружества и др.

 „Проблемите, породени от високите цени на тока и липсата на решение в последните шест месеца бяха поставяни по време на всяка една от многобройните срещи, които проведох във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Стражица, Елена, Павликени и много други общини. Бизнесът ще получи компенсация в размер на 100% при цени на тока над 250 лв/мвтч - тоест сложихме таван на цената на тока от 250 лева. В края на този парламент депутатите от различните парламентарни групи надмогнаха личните си политически пристрастия и взеха решение в полза на хората“, коментира проф. Костадин Ангелов.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ