област Велико Търново
Сподели
25 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Георги Недев пред „Елмот“ – В. Търново: Обновяване на кварталите е приоритет в новите мерки за градско развитие

Георги Недев пред „Елмот“ – В. Търново: Обновяване на кварталите е приоритет в новите мерки за градско развитие
Велико Търново – сред десетте общини с най-голямо финансиране до 2027 година
 
Облагородяването и подобряването на средата в кварталите, инвестиции в градското придвижване и в пътната инфраструктура бяха основните теми по време на среща на кандидата за народен представител от ГЕРБ-СДС Георги Недев с ръководството и работещите в „Елмот“ – В. Търново. Пред Недев, който е и настоящ общински съветник, хората споделиха, че в част от кварталите на Велико Търново междублоковите пространства са основно ремонтирани и имат угледен и приветлив вид. Те се интересуваха какви са възможностите този процес да обхване още повече райони.

В новия програмен период 2021-2027 всички тези дейности са във фокуса и подобряването на градските части ще продължи. Сред допустимите за финансирани проекти са за ремонт на пътна инфраструктура и безопасност и развитие на функционални връзки, мерки за зелена градска среда, обновяване на цели квартали и територии от градовете, поясни Недев.Кметът на В. Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов припомни, че Старата столица е сред десетте водещи града в България, които ще са достъп до най-голямо финансиране по мерките за градско развитие. Това позволява започнатото сериозно подобряване на качеството на живот в града да продължи с още по-силни темпове в новия програмен период.

„Правителството на ГЕРБ положи изключително сериозни усилия, за да договори повече средства за България, за градовете и населените места в новия програмен период. Изборът на 4 април е много важен, за да не губим време особено сега, когато на преден план излиза и възстановяването от кризата, породена от Covid-19. Пред всички нас стои задачата как да се възползваме максимално от възможностите, договорени от правителството на Бойко Борисов, а не да губим излишно време с извънредни избори или политическа криза“, завърши Георги Недев. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ