област Велико Търново
Сподели
10 май 2022
Автор: ОбластВТ

Възпитаници на ЧПГ „АК-Аркус“ се включиха в проекта на Театър ВЕСЕЛ

Възпитаници на ЧПГ „АК-Аркус“ се включиха в проекта на Театър ВЕСЕЛ
Проектът „Театър в Галерията“, реализиран от Театър ВЕСЕЛ и Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново, продължава успешно да привлича своя публика. Последното събитие бе посетено от възпитаниците на ЧПГ „АК-Аркус“ от V клас, които участваха в културната програма, подготвена от галерията и представители на театъра.
         
Учениците станаха част от отворена лекция за българското изобразително изкуство. Разгледаха залата с пейзажи на патрона на галерията – търновския художник Борис Денев, както и изложбата „Завръщане към Велико Търново“ с творби на 130 автори от пет поколения, творили на територията на старата столица. След преживяната емоция, младите зрители се насладиха и на театралната постановка „Русалка“, която представи легендата за Лорелай.
           
Най-новият спектакъл на Театър ВЕСЕЛ, сътворен с любезното домакинство на галерията и с подкрепата на Министерството на културата, вече няколко месеца се играе в камерната зала на културната институция. Темите в театралната творба вълнуват всички. Легендата за Лорелай е история за разочарованието, за болката и за отмъщението. История за свободния дух и за погубената любов, и за неумиращата любов. Истини, които са неподвластни на времето и пространството.
           
Бяха спечелени още почитатели на театралното и изобразителното изкуство в лицето на учениците на ЧПГ „АК-Аркус“ в средновековната ни столица. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ