област Велико Търново
Сподели
28 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Втората част от голямо дарение на социалните услуги връчиха днес великотърновските ротарианци

Втората част от голямо дарение на социалните услуги връчиха днес великотърновските ротарианци
Още близо 3000 красиви керамични съдове на стойност близо 7200 лева дариха днес великотърновските ротарианци на социални услуги в старата столица.

Първата част на дарението беше предадено преди дни и то също включваше нови цветни керамични съдове за храна, които ще създават уют за потребителите на седем социални услуги за резидентна грижа в община Велико Търново.

Осигурените сервизи за хранене са предоставени безвъзмездно  от фирма „Пит и Ко“ ООД по инициатива на управителя Николай Тончев, член на Ротари клуб - Велико Търново. Днес той и президентът на РКВТ Венелин Иванов лично се включиха в разтоварването на буса, който пристигна в Дома за възрастни хора „Венета Ботева“, откъдето част от съдовете ще бъдат разпределени и за други обекти.

С огромна благодарност към дарителите се обърнаха директорът на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново Росица Димитрова, представители на ръководството на дома, персонала и обитатели.

Чинии за пица, за десерт, за супа, основни, комплекти за чай, купи и красиви цветни чаши включват комплектите, които ще подменят досегашното ни оборудване и ще радват възрастните хора, заявиха от дома. От ръководството подариха на Николай Тончев пано с елен – символ на благородството и силата, което е изработено от обитателите.

Росица Димитрова подчерта, че активната дейност на Ротари клуб – Велко Търново е пример за социална ангажираност и инициативи в полза на обществото. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ