област Велико Търново
Сподели
10 мар 2021
Автор: ОбластВТ

ВМРО стартира официално кампанията във Велико Търново. "Войводите" подариха на великотърновци спектакъла "Гераците" на МДТ "Константин Кисимов"

ВМРО стартира официално кампанията във Велико Търново. Войводите подариха на великотърновци спектакъла Гераците на МДТ Константин Кисимов
ВМРО официално представи пред великотърновци листата си за предстоящите парламентарни избори. Тя е пълна, с 16 имена на добре познати личности – местни, свестни и известни. На сцената на МДТ „Константин Кисимов" кандидатите на ВМРО бяха представени пред гражданите на Велико Търново с аплодисменти и пожелания за успех.

„Има ли някой в тази зала, който да не познава поне един от хората, които стоят пред вас? Това е великотърновска листа, защото е съставена от хора от тук, а не е редена от софийски партийни централи, а е излъчена от хората от Великотърновския край". София може да е столица на България, но Велико Търново е столица на българите. София е столица на държавата, но Велико Търново е столица на нацията. С това самочувствие ние заставаме пред вас. За 4 трудни години не направихме крачка назад, не отстъпихме от това, което обещахме и в голяма част постигнахме обещаното", заяви зам.-председателят на ВМРО и водач на листата доц. Милен Михов. Той акцентира на постигнатите от ВМРО резултати, аплодирани от залата.

„Не защото сме националисти, а защото следваме завета на Васил Левски: „ние сме хора и искаме да живеем човешки в земята, там дето живее българинът – България, Тракия и Македония". Тези, които искат от нас компромиси, нека спорят със завета на Васил Левски. Това е нашата заявка за вашето доверие – ние обещахме, работихме и постигнахме резултати, които са пред вас. Вие имате възможност да избирате – тези, които ви показаха, че изпълняват своите обещания, или тези, които тепърва ще ви обещават. Накрая смело мога да кажа, че Бог ни помогна и ни даде най-добрият номер. Както пеят футболните агитки: кой сега е № 1? Всички знаят, че ВМРО е №1. Апелирам: доверете се на великотърновската листа и гласувайте с № 1, защото за нас България е над всичко. А България – това са нашите майки и бащи, нашите деца, нашите приятели. България над всичко – с номер 1", призова доц. Милен Михов.

След представянето на кандидатите в листата, „воеводите" спазиха традицията и подариха на жителите на старата столица поредния спектакъл – „Гераците", постановка на МДТ „К. Кисимов".  


 
                                                                 Листата на ВМРО – Велико Търново
1. доц. д-р Милен Михов
– зам.-председател на ВМРО, председател на Областния комитет на партията във Велико Търново и народен представител в 44-тото Народно събрание. Милен Михов е роден на 4 май 1961г. в гр. Стара Загора. По професия е университетски преподавател по българска история. Специалист по история на македонския въпрос. Активен член е на великотърновския клон на Национално дружество "Традиция" и често участва във възстановки на исторически събития. Семеен, с три деца и трима внуци.

2. Пенчо Чанев е роден на 7 октомври 1970 година в град Велико Търново. Има висше юридическо образование. В периода от 2000 до 2007 г. работи като юрисконсулт в МОБАЛ „Стефан Черкезов" във Велико Търново. В периода от 1998 до 2000 година е регионален координатор на ВМРО за областите Бургас, Ямбол и Сливен. Основава структурата на ВМРО в Златарица. Два поредни мандата е бил общински съветник, а от 2007 до 2019 г. – кмет от ВМРО в Златарица. През март 2007 година става член на Националния съвет на ВМРО. Заместник-председател е на областния комитет на ВМРО, семеен с двама сина.

3. д-р Юлия Тонкова е родена през 1960г. Има висше медицинско образование, дипломиран лекар е по „Обща медицина", „Хомеопатия" и „Здравна просвета". Тясната ѝ специалност е „Детски болести", има  и магистратура „Здравен мениджмънт". Заместник-председател е на Великотърновския общински съвет. От 2017г. е председател на женската структура на ВМРО във Велико Търново. Обществената ѝ цел е повишаване на здравната култура на населението. В личен план принципите ѝ са свързани със здраве, почтеност и мир в семейството. Семейна е, с един син и две внучки.

4. Кирил Кирилов е на 48г. от Горна Оряховица. Завършил е две висше образования – икономическо и юридическо. Общински председател е на ВМРО в железничарския град. Три мандата е общински съветник. Семеен е, има един син.

5. Николай Цонев е роден на 8 февруари 1974г. в Ловеч. Завършва ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със специалност "История и география". От 2004 г. е учител по история в ПМГ "Васил Друмев" във Велико Търново, а през 2016 г. става заместник-директор на училището. От 25 г. е член на ВМРО. До юни 2019 г. е председател на Общинската организация на партията, след което е избран за заместник-председател на Областния комитет на ВМРО. Активен член на великотърновския клон на Национално дружество "Традиция". Семеен, с един син.

6. Проф. д-р Мирослав Гълъбов е на 54г.. Областен координатор е на Съюз на патриотичните сили „Защита". Завършил е Висшето военно-морско училище "Н. Вапцаров". Няколко години е работил в бившия Институт за радиотехническа апаратура, бил е преподавател във Военния университет, преподавател във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", декан на Факултета по математика и информатика в перида 2011-2019 г.. Женен, с две деца.

7. Д-р Магдалена Христова – Джикова е родена на 25 януари 19063г. във Велико Търново. Възпитаник е на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров". Магистър по медицина и здравен мениджмънт, с множество квалификационни курсове в своята специалност – акушер-гинеколог. Стартира практиката си на лекар на другия ден – 7 декември, след голямото земетресение в град Стражица през 1986г. и остава там почти 2 години. 15години ръководи извънболнични структури в здравеопазването. Квалифицира се и участва в изпълнението на редица здравни Европейски проекти. Понастоящем работи в Комплексен онкологичен център като специалист по обща и онкологична гинекология, преглежда и консултира в регистрираната си частна практика. Професионалният ѝ път е изцяло посветен на женското здраве. Семейна, с две деца и двама внуци.
 
8. Пламен Борисов  от Свищов е най-младият кандидат в листата от гражданската квота. Роден е на 24 май 1991г. Завършил е висше образование степен „Бакалавър" в СА „Д. А. Ценов", специалност „Счетоводство и контрол". В момента учи за магистърска степен специалност „Режисура" в Благоевград. Работи като видеограф (снима видеа), неженен.

9. Евгени Коев е роден на 5 август 1965г. . Завършил е висше образование във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", специалност "История и география". Допълнителните му специалности са "Мениджмънт и маркетинг", „Треньор", „Туристически организатор", „Планински водач". Работи като учител в ПГТ „Д-р Васил Берон" във Велико Търново. Председател на Общинския комитет на ВМРО Велико Търново, общински съветник, синдикалист, еколог и активен общественик. Изследовател с приноси в проучването на историята и географията на България  с публикувани десетки научни статии. Отличен за заслугите си с медал и почетна значка. Семеен, с две деца.

10. инж. Ангел Генов от Павликени е най-възрастният сред кандидатите. Роден е на 29 ноември 1948г.  Завършил е висше образование в Машинно-електротехнически институт – София. Работил като инженер – ръководител направление, главен конструктор. Бил е кмет на Община Павликени в периода 2007-2011 г . Женен, с две дъщери и една внучка.

11. Йордан Грозданов е роден на 5 март 1963г. Има две висши образования –  завършил е СА „Д. А. Ценов" – Свищов, специалност „Икономист-застраховател" и друга магистратура „Управление на европейски проекти" в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". Бил е зам.-кмет на Община Велико Търново с ресор „Спорт" в периода 2003-2011 г., а в периода 2011-2015 г. е бил общински съветник. Работи по спецалността си като икономист-застраховател. Не просто хоби, а начин на живот за него си остава спортът – футболът, височинният алпинизъм и маратоните му помагат да освободи напрежението и да намира баланса в политиката и в живота. Женен е, с две дъщери и двама внуци с имена на български царе – Калоян и Самуил.

12. Веселина Йонева – Йорданова е родена на 30 януари 1988г. Има средно образование. Майка е на три деца – две момичета и едно момче. Работи като управител на обект за бързо хранене, омъжена. Вярва, че подобряването на качеството на живот се корени в общите усилия и грижи за децата, за образованието и културата, за обществото! Мотото, което я движи напред е „Заедно за нашите деца!"

13. д-р Йордан Минчев (Елена). Роден е на 14 ноември 1967г. Придобива образователна и научна степен „доктор" по История на България (Нова история на България ХVІІІ-ХІХ в. – Възраждане) във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий". Работи като учител по история, главен учител е в СУ „Иван Момчилов" гр. Елена.

14. адв. Кирил Станчев е роден на 24 юли 1963 г. Има висше образование – юридическо и национална сигурност (военна специалност). Работи като адвокат, женен е, със син и дъщеря.

15. адв. Петър Зангов (Лясковец) е роден на 4 май 1977г. Завършил е висше образовани специалност „Право" в СУ „Климент Охридски" – София. Работи като адвокат,  женен е, с 3 дъщери.

16. Димитър Димитров е на 64г., историк е по образование. В периода 1988-1990 участва в създаването на дисидентските организации „Подкрепа", „Независимото дружество за правата на човека" и „Християнски съюз Спасение". След 1990 г. живее в Лондон и работи в Радио „Свободна Европа". От 1993 г. е представител на ВМРО за Великобритания и Ирландия, след 2001 г. се занимава с издателска и научна дейност в България. Член е на „Световната монархичeска лига" и „Western Gools Institute", Семеен, с три деца и 4 внуци.ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ