област Велико Търново
Сподели
29 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Весела Лечева стреля с олимпийската си пушка в Павликени

Весела Лечева стреля с олимпийската си пушка в Павликени
Импровизираното стрелбище на многократната ни световна шампионка по спортна стрелба и кандидат за депутат от „БСП за България“ Весела Лечева в Павликени събра десетки жители на града. Те трябваше да уцелят преференциалния й номер 102 от 4 опита, какъвто пък е номерът на левицата в интегралната бюлетина. 
 
Лечева предизвика истинска еуфория сред симпатизантите си, след като стреля с победната си пушка. С нея тя става пет пъти световен шампион и два пъти вицеолимпийски. Кандидатът за депутат разказа за трудностите и емоциите си по време на състезанията, като показа и истинската мишена, която се ползва на състезанията, а миниатюрните й размери изумиха присъстващите. „Стрелбата е едно от най-старите умения, познати на човечеството. На професионалните състезания обаче трябва да уцелим от разстояние 10 метра целта, чийто размер е малко под един милиметър“, обясни Лечева. По думите й допълнителна трудност е и тежестта на пушката от над 5 килограма. 
 
Точни на импровизираното стрелбище бяха и кметът на Павликени Емануил Манолов и председателят на Общинския съвет Христо Кавалски, които дойдоха да изразят подкрепата си за Лечева. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ