област Велико Търново
Сподели
30 дек 2021
Автор: ОбластВТ

Велико Търново посреща Нова година със светлинно шоу

Велико Търново посреща Нова година със светлинно шоу
Велико Търново ще посрещне Нова година с атрактивно светлинно шоу и концерт пред сградата на Общината. На сцената ще излязат група „Петте сезона“, Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ и Влади Ампов – Графа.
 
Община Велико Търново се присъединява към инициативата на Фондация „Четири лапи“ за ограничаване на фойерверките. Кметът Даниел Панов отмени зарята в новогодишната нощ. Той апелира към великотърновци да ограничат гърмежите в тези предстоящи дни.
 
„Празничният дух е в споделените мигове с нашите близки и приятели. Те са много по-ценни, отколкото няколкото минути заря“, коментира Панов. Силният шум от фойерверките влияе негативно на бебетата, на децата и хората с увреждания, на животните, на птиците.
 
Празничната програма ще започне в 23:00 ч. на 31 декември, а първи на сцената на площад „Майка България“ ще излязат изпълнителите от „Петте сезона“, заедно със Стефан Диомов. В 23:45 ч. е традиционният благослов, последван от празнично приветствие на кмета Даниел Панов.
 
Точно в полунощ навръх Нова година започва светлинното шоу. Хореографията му е съчетана с химна на Република България.
 
В първите минути от новата година Старата столица ще бъде огласена от неповторимото звучене на българския фолклор. Певците, музикантите и танцьорите от ПФА „Искра“ ще поведат новогодишното хоро.
 
Кулминация на програмата ще са изпълненията на Владимир Ампов – Графа.
 
За Нова година Община Велико Търново подарява на жителите и гостите на града прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Тя ще бъде излъчена от 18:00 ч. на 1 януари.
 
Снимка: Ростислав Грънчаров
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ