област Велико Търново
Сподели
05 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Великотърновско село зарадва проф. Костадин Ангелов с колективен имунитет

Великотърновско село зарадва проф. Костадин Ангелов с колективен имунитет
Във великотърновското село Дичин благодариха на водача на листата на ГЕРБ-СДС и доскорошен здравен министър проф. Костадин Ангелов и на кмета на община В. Търново Даниел Панов за осигурените ваксини и мобилни екипи. Това е дало възможност на голяма част от жителите на населеното място да се защитят от Covid-19.  

Разбрах че 80 процента от вас са ваксинирани. Това означава, че селото наистина има колективен имунитет, нека го направят и останалите, за да сте на 100 процента защитени, призова проф. Ангелов. Той разясни на присъстващите планираното от ГЕРБ създаване на 30 медицински мобилни центрове, които ще преглеждат хората и ще правят изследвания на място. Идеята за тяхното създаване не е да заместят Спешната помощ или профилактиката, а да контролират хроничните заболявания на хората в населените места, където няма поликлиники. Така медицината ще бъде там, където има нужда от нея.

Проф. Ангелов допълни, че за да бъде човек здрав, той трябва да живее добре. Затова управленската програма на ГЕРБ предвижда ежегодно анексиране на пенсиите, за да може след 4 години минималната пенсия да стане 600 лева.

Хората в селото, които не са успели да се ваксинират досега, попитаха д-р Ангелов защо са спрени мобилните екипи, които обходиха населените места в общината. „Попитайте сегашните управляващи защо това се случва, защо забуксува ваксинационната кампания, защо хора от чужбина идват в България да се имунизират, а ние оставаме далеч от колективния имунитет и то при положение, че сме осигурили всички видове ваксини и хората могат да избират от всички одобрени от ЕС препарати“, отговори професорът. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ