област Велико Търново
Сподели
20 окт 2021
Автор: ОбластВТ

БСП откри кампанията с кауза

БСП откри кампанията с кауза
С дарение за сдружение “Приятели на животните ВТ” започна предизборната кампания на коалиция “БСП за България” във Велико Търново. Неотдавна активисти на сдружението алармираха, че случаите на пострадали животни в областта са зачестили и те не успяват да се погрижат за всички поради сериозна липса на финансови средства. Затова водачът на листата във Великотърновския избирателен район Явор Божанков избра да отдели част от бюджета на предизборната си кампания за храна и лекарства, с които сдружението обгрижва бездомни животни и питомниците на общинския приют.
 
Семейството на Божанков неотдавна осинови куче от приюта - 8-месечния Зак. Едва, когато го прибрали у дома, забелязали, че според документите е роден на същата дата като новия си стопанин 11-и февруари.
 
 “Сериозно съм се заел с каузата за построване на нов - по-голям и отговарящ на всички изисквания, областен приют за бездомни кучета. Сегашният - с едва 76 места е крайно недостатъчен”, обясни Божанков преди да връчи на Александра Гричанлийская от “Приятели на животните ВТ” ваучер за дарението. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ