област Велико Търново
Сподели
26 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Божидар Бурнев, номер 8 в кандидатската листа на ВМРО-Българско национално движение:Всеки глас за ВМРО, е глас в името на морала и свободата ни

Божидар Бурнев, номер 8 в кандидатската листа на ВМРО-Българско национално движение:Всеки глас за ВМРО, е глас в името на морала и свободата ни
Божидар Бурнев е най-младият в кандидатската листа на ВМРО - Българско национално движение. Самият той признава, че младостта му и липсата на му опит само го мотивират. „Мога да се уча, мога да опитвам и да трупам знания и умения. В същото време мога да бъда полезен точно, защото съм млад и имам куража да мечтая за това България да прави все по-големи крачки напред“, казва Божидар Бурнев, който работи и учи едновременно. Той е служител в частна фирма и второкурсник в Русенския университет „Ангел Кънчев, където учи „Земеделска Техника и технологии“. Тръгнал е по пътя на дядо си и на вуйчо си, които се занимават със земеделие.

„Възхищението към вуйчо ми Пенчо Чанев, който беше три мандата кмет на община Златарица, ме предизвика да започна да се интересувам от политика и да слушам повече за идеите и каузите на ВМРО. Хареса ми политиката, която води ВМРО и това, че националните ценности са над всичко“, обяснява Божидар Бурнев. След това допълва, че твърде често напоследък му се налага да разговаря със свои приятели и връстници, които избират да напуснат България. „Те казват, че другата държава, в която са избрали да учат и да живеят, е по-подредена от България, средата е по-уютна, отношенията между хората - по-нормални. Сигурно е така и аз съм убеден, че това можем да го постигнем и тук. Можем да бъдем добри един към друг, да успяваме в родината си и да подредим средата, в която живеем“, категоричен е Божидар Бурнев.

Здравеопазването и образованието са двете сфери, към които младият член в екипа на ВМРО е насочил усилията си. След това веднага допълва, че не по-малко важна за бъдещето на страната ни е и икономиката. „Понеже вярвам и в себе си, и в страната си, аз съм избрал да работя и да уча тук. А сега избрах да вляза в листата на ВМРО, за да видя как се прави политика отвътре и да работя за Българи. Искам да съм пример за моите връстници“, категоричен е Божидар Бурнев, който посвещава свободното си време на спорта, ходи на фитнес, тренира тенис на корт и най-вече футбол. Той е част от отбора на Горско Ново село - „Ботев“.

„За мен националните ценности, които ще ни обединят, са свързани със семейството, образованието и възпитанието в родолюбие. Намирам тези идеи във ВМРО, затова съм убеден, че всеки глас за ВМРО, е глас в името на морала и свободата ни“, допълва Божидар Бурнев. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ