област Велико Търново
Сподели
23 окт 2020
Автор: ОбластВТ

Боен арсенал и наркотици иззеха полицейски служители при спецакция в Еленско (Снимки)

Боен арсенал и наркотици иззеха полицейски служители при спецакция в Еленско (Снимки)
Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе на територията на РУ – Елена, под наблюдението на Окръжна прокуратура – В. Търново. Акцията е реализирана с участието на служители от РУ - Елена и ОДМВР - В. Търново.

В рамките на операцията са образувани две досъдебни производства, три преписки, проверени са 45 автомобила и 70 граждани. Съставени са 6 акта и са наложени 20 глоби по фиш. Заснети са 36 видеоклипа за скорост.

При проверка в неурегулиран имот в Средно село, обитаван от 52-годишен мъж от село Новогорци, известен на полицията, в едно от помещенията са установени 8 късоцевни огнестрелни оръжия - 6 пистолета „Макаров“, един „Байкал“ и един „Маргони“, едно дългоцевно оръжие – карабина ИЖ 18 и 152 боеприпаса за тях, всички със заличени номера и без необходимите разрешителни за притежание и съхранение. Оръжията и боеприпасите са иззети. В друго жилище, ползвано от същото лице, са намерени наркотични вещества. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Информация и снимки: ОД на МВР - Велико Търново

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ