област Велико Търново
Сподели
15 фев 2022
Автор: ОбластВТ

Благотворителна изложба за Баба Марта бе открита във Велико Търново

Благотворителна изложба за Баба Марта бе открита във Велико Търново
Традиционната благотворителна изложба за Баба Марта бе открита във Велико Търново. Щандът е разположен пред чешмичката до сградата на Общината и работи всеки ден от 10,00 до 18,30 ч. Инициативата е на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.

Изложбата включва мартеници, изделия и сувенири, изработени от потребителите на социалните услуги във Велико Търново и населените места от общината. Използвани са нетрадиционни материали и разнообразни техники за направата на ръкоделията. Те се продават на символични цени, а средствата ще се използват за материали за арт-ателиетата в социалните услуги.

Благотворителният базар бе открит от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. „Всичко, което се предлага на щанда, е изработено с много старание и любов в арт-ателиетата на различните домове, центрове и други форми на социални дейности“, коментира Росица Димитрова и благодари на самодейците за активността.

Инициативата се провежда за 11-а поредна година под надслов „Баба Марта бързала и мартенички вързала“, участват 26 социални услуги, 4 центъра за работа с деца и младежи и 3 НПО. Щандът ще работи до 2 март включително.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ