област Велико Търново
Сподели
31 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Без наем за обектите на общинска собственост в Горна Оряховица

Без наем за обектите на общинска собственост в Горна Оряховица
Общинският съвет прие направеното предложение от кмета инж. Добромир Добрев, собствениците на обекти - общинска собственост да бъдат освободени от наем за периода на извънредно положение.

Предложението бе прието единодушно от съветниците. Целта ни е в тази трудна ситуация да облекчим наемателите и да запазим икономическата им стабилност. Много фирми, поради въведеното извънредно положение и спазвайки заповедта на здравния министър, затвориха своите обекти. Те не реализират никакви приходи, а същевременно имат разходи за наем на помещенията и терените, които реално в момента не използват по предназначение, мотивира предложението си кметът инж. Добромир Добрев. На този етап това е първата мярка, която предприемаме. Предстои да бъде направен анализ, както и да потърсим мнението на бизнеса, за да бъдат предприети най-адекватните мерки, да помогнем на местната икономика в тази тежка ситуация, коментира още градоначалникът.

На днешното заседание на Общинския съвет, което премина при засилени противоепидемични мерки, кметът инж. Добромир Добрев запозна съветниците с актуалната обстановка и мерките, предприети в борбата за ограничаване на covid-19 на територията на община Горна Оряховица.ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
09 дек