област Велико Търново
Сподели
31 май 2018
Автор: ОбластВТ

„Научи ме да летя” с подарък от „Smart Baby” в Театър ВЕСЕЛ

„Научи ме да летя” с подарък от „Smart Baby” в Театър ВЕСЕЛ
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 2 юни от 11.00 часа, в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Търговище „Научи ме да летя”, реализиран по едноименната пиеса на Теодора Попова.


Теодора Попова е един от водещите куклени режисьори в България. Нейни спектакли са част от репертоара на ДКТ - гр. Стара Загора, ДКТ - гр. Сливен, ДКТ - гр. Габрово, ДКТ - гр. Търговище, Учебен куклен театър към НАТФИЗ „Кр. Сарафов” и др. Автор е на множество куклено-театрални пиеси и драматизации, сценарии за концерти, рекламни и шоу-програми, разкази, статии, есета, текстове на песни и др.
          
Постановката на „ Научи ме да летя” е на Ивайло Марков. Красивата сценография е дело на Христина Христова, а вълшебната музика – на Ценко Минкин. Куклите са изработени от умелите ръце на Румен Ангелов и Дарина Христова. В ролите на героите са любимите актьори на публиката – Диляна Димитрова, Моника Угренова и Димитър Караиванов.
         
Предстои и изненада за един от зрителите на спектакъла. Новият партньор в проекта за семейни съботни представления на Театър ВЕСЕЛ  –електронен магазин за детски играчки „Smart Baby” – подарява „Балансираща игра за двама”.

Вдъхновен от неспирното желание на децата да учат и да се забавляват, екипът на „Smart Baby” представя образователни играчки, създадени от естествени материали. Те са съобразени и разработени от идеите и методите на Мария Монтесори, а именно – децата да учат и да се развиват, докато играят.
         
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ