област Велико Търново
Сподели
14 сеп 2019
Автор: ОбластВТ

„Локомотив” спечели купата на турнира в памет на Димитър Кушев

„Локомотив” спечели купата на турнира в памет на Димитър Кушев

Отборът на „Локомотив” Горна Оряховица спечели купата на турнира по футбол в памет на Димитър Кушев. Турнирът се проведе в родното му Поликраище и бе организиран от семейството на трагично загиналия преди година футболист, заедно с още трима свои съотборници. Катастрофата, в която четиримата загубиха живота си стана на кръстовище край с. Горна Студена.

Във възпоменателния турнир взеха участие 4 отбора момчета и 2 отбора момичета. При момчетата на първо място се класира тимът на „Локомотив” Горна Оряховица. Втори останаха футболистите на „Етър” Велико Търново, а трети са „Локомотив” Дряново. Четвъртото място е за момчетата от Павликени.

При момичетата отборът на „Етър” Велико Търново е първи, следван от „Локомотив” Дряново. За голмайстор на турнира бе определен Мирослав Чакъров от „Локомотив” Горна Оряховица, а Добромир Антонов от Павликени завоюва приза за най-добър вратар. Участниците в турнира получиха наградите си от бащата на Димитър Кушев – Никола Кушев, от председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, от кметовете на общините Горна Оряховица и Павликени инж. Добромир Добрев и инж. Емануил Манолов и от кмета на Поликраище Марин Тодоранов. Треньорът на „Етър” връчи фланелката, с която е играл в отбора Димитър Кушев на неговата дъщеря Никол, която днес е част от тима. Възпоменателни медали имаше и за всички, участвали в организацията на турнира.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ