област Велико Търново
Сподели
16 май 2019
Автор: ОбластВТ

​Хуманитарна гимназия изпрати своите абитуриенти от специалност „Терапия и рехабилитация”

​Хуманитарна гимназия изпрати своите абитуриенти  от специалност „Терапия и рехабилитация”
Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търнов изпрати днес своя първи випуск от специалност „Терапия и рехабилитация”. На вълнуващо тържество седем зрелостниците, с класен ръководител Силвия Петрова, си взеха довиждане с преподаватели и приятели от гимназията. 
След петгодишен курс на обучение момчетата и момичетата прекрачват смело прага на живота в очакване на нови предизвикателства, обучение във висши училища и реализация по специалността. Директорът на училището Павлин Витанов не скри сълзите си от вълнение, докато приветстваше абитуриентите. „Те бяха тук като наши деца, положиха много усилия за запазване на добрия имидж на гимназията. Благодарение на учителите и на собствения си труд те стигнаха днес до този момент – едновременно щастлив, че ги изпращаме като завършили и тъжен, че се разделяме с тях. Пожелавам на абитуриентите здраве, успешна професионална реализация и нека да продължат образованието си и във висшите училища” каза Витанов. Той специално поздрави отличничката на випуска Айлин Кюрдова, която завършва с успех над 5,90. Айлин беше и асистент на знаменосеца Любомир Иванов, който учи тук от 1-ви до 12-ти клас – първо в основното училище, после в гимназията. Директорът не скри радостта си от успехите на своите възпитаници в различни области и особено в спорта като състезателката по спортна гимнастика Светлозара Христова,  близнаците Йоан и Христо Георгиеви и др.Особено вълнуващ беше моментът, когато тримата зрелостници предадоха знамето на по-малките си наследници. 
Песни, стихове, весели грамоти, интервюта и много благодарности към учителите, допълниха програмата, с която Хуманитарна гимназия изпрати ятото си към новия живот.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ