област Велико Търново
Сподели
14 авг 2018
Автор: ОбластВТ

​С ремонта на улица „Иван Момчилов“, индустриалната зона на Горна Оряховица придобива привлекателен вид

​С ремонта на улица „Иван Момчилов“, индустриалната зона на Горна Оряховица придобива привлекателен вид
Днес се проведе церемония по официалното откриване на обновената улица „Иван Момчилов“ в Горна Оряховица. Официални гости бяха председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Присъстваха още великотърновският кмет Даниел Панов, народният представител инж. Клавдия Ганчева, както и ръководители на проекта.

„В последните години, този участък от града придобива все повече индустриален облик. Тук се намира митницата, както и бързо проспериращи предприятия. С реконструкцията на улицата, удовлетворихме желанията на всички намиращи се тук фирми. Благодаря на екипите в управлението на Община Горна Оряховица, които работят за прогреса на града“, коментира кметът инж. Добромир Добрев.Реконструираната улица е с дължина 1,156 км. Пътната настилка е цялостно асфалтирана, със заустване на прилежащи улици. Изградени са нови тротоари и подходи към съществуващи имоти. Предвидена е достъпна среда за лица с увреждания.
Стойността на проекта е 1 617 530,16 лева – с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ и съфинансиране от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.Чрез реализацията на проекти от инвестиционната програма на Общината, ще продължи положителния ефект върху икономическата дейност на местните фирми и ще се допринесе за конкурентоспособността на града за нови инвеститори. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ