област Велико Търново
Сподели
22 сеп 2019
Автор: ОбластВТ

​Народни представители от ГЕРБ се включиха в честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново

​Народни представители от ГЕРБ се включиха в честванията на Деня на Независимостта във Велико Търново
11 народни представители от Парламентарната група на ГЕРБ се включиха в честванията на Независимостта във Велико Търново. От самото начало на празничната програма в старата столица пристигнаха също и министрите Николина Ангелкова, Теменужка Петкова, Росен Желязков и Боил Банов. 
Заедно с домакина на тържествата – великотърновския кмет инж. д-р Даниел Панов, те присъстваха на празнична Света литургия, отслужена от великотърновския митрополит Григорий, която в 7.30 ч. започна в историческия храм „Св. 40 мъченици“. Именно в тази църква във В. Търново, преди 111 години, с Манифест към българския народ, подписан от Фердинанд І, е обявена Независимостта на България. 
Официалните лица поднесоха венци пред Пирамидата на Независимостта на хълма Царевец. Те присъстваха и на Военен ритуал за издигане националното знаме на Република България и заедно с празничното шествие преминаха през В. Търново от крепостта Царевец до паметника на Майка България в центъра на града. 
По-рано великотърновските народни представители от ГЕРБ Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов отправиха поздрав към жителите и гостите на старата столица. В приветствието си те заявяват, че делото на Независимостта „е вплело в националната ни тъкан стремежа към справедливост, разбирателство, ред и мир, както и свободата на всеки отделен човек да прави своя личен избор“. „Днес ние приемаме изключително сериозно отговорността да подчиняваме всяко свое решение на обществения интерес“, заявиха още великотърновските народни представители от ГЕРБ.


ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ