област Велико Търново
Сподели
05 мар 2020
Автор: ОбластВТ

​Наглост: Нарушителят, който паркира на Владишкия мост, отново се "изяви", този път с компания

​Наглост: Нарушителят, който паркира на Владишкия мост, отново се изяви, този път с компания
Снимка с две коли, паркирани на Владишкия мост във Велико Търново се появи тази вечер в интернет пространството. Това се вижда от публикация в социалната мрежа Instagram. Въпреки закритите номера на колите, при справка с другите снимки от въпросния профил, се вижда, че едната кола е същата, която бе паркирана там преди няколко дни. Предполага се, че другото превозно средство е притежание качилия снимката профил.
За да покаже докрай своята наглост, като коментар е отбелязан и хаштага #ЩеПаднеМостa, който сочи за тотално безхаберие и подигравка от страна на извършителитите.

В социалните мрежи отново избухна вълна от коментари с призив отговорните органи да се самозерат. 
Очакваните глоби явно не трогват извършителите, а даже напротив - стимулират ги допълнително да предизвикват закона.

Въпреки това, само след около 1 час, снимката бе изтрита от Instagram профила, но доказателства за направеното все пак не липсват.

Както вече споделихме, Владишкият мост е една от най-големите забележителности на Велико Търново. Построен е през през 1774г (246 години от създаването му) и свързва двата бряга на река Янтра в Асенова махала между хълмовете Царевец и Трапезица. Източният му край се намира между Шишманова баня и храм "Успение Богородично", а западният му край е между храм "Свети Георги" и храм "Свети Димитър". Мостът е реконструиран през 1981г.  През 1998г е обявен за паметник на културата от местно занчение. През 2012г е основно ремонтиран с дъбово дърво, специално доставено от Румъния и е осветен на Димитровден (26 октомври 2012г). Изградено е и атрактивно осветление, а преминаването по него предлага красиви гледки по поречието на реката и околните забележителности.

Припомняме, че пътят към известността не минава през нарушаване на закона и рушене на исторически забележителности. Нека запазим това, с което се гордеем!
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ