област Велико Търново
Сподели
06 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Явор Божанков: Не месия, ние ще спасим държавата си, Борисов го няма и хората се освободиха от страха

Явор Божанков: Не месия, ние ще спасим държавата си, Борисов го няма и хората се освободиха от страха
“Хората са освободени от страха, Борисов го няма. Имаме нужда да се освободим и от идеята, че един месия ще спаси България. Не го направиха нито Костов, нито царят, нито Борисов, няма да го направи и Слави Трифонов!". Това заяви Явор Божанков, водач на листата на "БСП за България" във Велико Търново в ефира на "Здравей, България" по Нова тв.

"Убеден съм, че на вота в неделя ще има повишаване на нашия резултат. Нарастващата инфлация и ненарастващите доходи са една от темите, които би могла да роди мнозинството в следващия парламент. Всички имаме майки и бащи и виждаме колко трудно живеят те в момента с тези унизителни доходи. Служебното правителство доказа това, което ние 4 години повтаряхме. Ние имаме 18 готови законопроекта за конкретни промени и хората знаят какво могат да очакват - край на спецсъдилищата, съдебен контрол върху актовете на главния прокурор, не на модела на търговските дружества в здравната система и не на доплащането”, каза още 31-годишният юрист, който вече има два депутатски мандата зад гърба си.

Божанков фокусира вниманието върху ефективността от правосъдната система в страната и коментира част от положителната промяна в БСП: "Оставането на Иван Гешев в прокуратурата е щета за самата нея. В Народното събрание ние от БСП поискахме изслушването му, чухме отговорите му и поискахме неговата оставка. Ако той няма самосъзнание след всички протести да подаде оставката си, това е въпрос на промени в съдебната система. Гражданите очакват справедливост, а виждат, че 30 години няма ефективни присъди. Трябва отделните прокурори да бъдат независими и главният прокурор да не може да се намесва пряко в работата им. Чухме легендарните записи на бившия министър-председател Борисов и цяла България чу неговия глас, само държавното обвинение не можа да разбере на кого е“.

Търновският водач е убеден, че "в момента изборният процес е доста по-сигурен - машините не допускат сгрешени бюлетини, няма и тъмна стаичка, в която някой да снима и да отчете вота си. Вотът в Благоевград го доказа - социолозите даваха първо място на ГЕРБ и трето на БСП, а реално ГЕРБ са трети, те са зад борда. В това отношение Изборният кодекс е сигурен, изборите ще бъдат по-честни и хората могат да бъдат спокойни за вота си", посочи той.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ