област Велико Търново
Сподели
29 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Явор Божанков: Долу ръцете от съда в Павликени!

Явор Божанков: Долу ръцете от съда в Павликени!
Аз и колегите ми от БСП в следващото Народно събрание активно ще работим против затварянето на районния съд в Павликени. Това заяви водачът на листата на “БСП за България” Явор Божанков на среща с избиратели в Сухиндол. Подобно решение ще затрудни достъпа до правосъдие за хората от двете съседни общини. Те ще трябва да пътуват до Велико Търново, за да търсят правата си.
 
Против сме подобни административни реформи в съдебната власт. Така както сме против закриването на болницата в град Елена, където една линейка обслужва десетки населени места, допълни той. “И в Сухиндол линейката е една и, ако е на адрес, може да се наложи да я чакаме 4-5 часа”, контрираха го жителите на Сухиндол.
 
И правосъдието, и здравеопазването не могат да съществуват на търговски принцип, а само за удовлетворяване нуждите и да гарантират правата на хората. Затова трябва да се финансират от държавата, това е нейно задължение, категоричен е 31-годишният юрист, който вече има 2 мандата в Народното събрание зад гърба си.
 
На срещата, на която присъстваха и кандидат-депутатите д-р Анета Манолилова, Михаил Михалев, инж. Йордан Дончев жителите на Сухиндол алармираха и за това, че в общината има няколко села, до които вече не пътува обществен транспорт.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ