област Велико Търново
Сподели
30 май 2017
Автор: ОбластВТ

Юлияна Антонова-Мурата представя книгата си "Моши моши, Япония" във Велико Търново

Юлияна Антонова-Мурата представя книгата си Моши моши, Япония във Велико Търново

В България пристига авторката на една от най-търсените книги у нас в последните пет месеца „Моши моши, Япония“. Госпожа Юлияна Антонова – Мурата  ще гостува във Велико Търново на 30 май 2017г, вторник. Точно в 18 часа, в заседателната зала на хотел "Премиер", жителите и гостите на града ще могат лично да се срещнат с авторката на „Моши моши, Япония“ и да чуят нейните прекрасни вдъхновяващи разкази.

На премиерата в София в клуб Перото в НДК на 1 декември 2016г, книгата бе представена от големия български актьор  Владимир Пенев. Интересът бе неимоверно голям и само за 5 дена целият първи тираж бе изчерпан. Последва втори и трети тираж, а интересът към книгата не спадна. В момента вече е издаден поредния четвърти тираж с 8000 бройки от книгата.

Изключително интересните разкази на госпожа Юлияна Антонова – Мурата за живота в страната на изгряващото слънце и за невероятните случки и хора, спечели истински почитатели на нейната вдъхновяваща книга. Разказва на живо по лек и непринуден начин и впечатлява със своите приятни отговори на всеки един въпрос. Представянето на книгата на госпожа Мурата се превръща в уникален разговор между нея и публиката. Като културно аташе в Токио преди години и като дългогодишен дипломат с ранг на пълномощен министър, госпожа Юлияна Антонова- Мурата днес не спира да работи за популяризиране на културата и на двете страни. България - като нейна родина и Япония като страната, в която живее със семейството си, по някакъв магичен начин стават по-близки благодарение на разказите, които госпожа Юлияна Мурата излива от душата си.

„Моши моши, Япония“ е книга, която вдъхновява. В нея авторката разказва малки истории от ежедневието на японците, тяхното общуване помежду си и как правят живота си по-красив и по-лесен. Историите в книгата са пример, а магичното „моши моши“ като че ли ни се иска да използваме и в нашето ежедневие. „Извинете, мога ли да Ви бъда полезен“ и „Мога ли да Ви помогна“, са всъщност онова моши моши, което отваря врати, сърца и пълни душите ни с благородство и светлина.

Поради изключително големия интерес към книгата и последвалия четвърти тираж, авторката пристига в България, за да се срещне лично с читателите и да разкаже любопитни неща за далечната страна.Госпожа Юлияна Антонова-Мурата с радост ще отговори на всеки въпрос и е приготвила специални японски изненади за своите български почитатели. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ