област Велико Търново
Сподели
30 сеп 2021
Автор: ОбластВТ

Ще приключат ли изборите в Стражица на 1 тур? Йордан Цонев води убедително, но битката тепърва предстои

Ще приключат ли изборите в Стражица на 1 тур? Йордан Цонев води убедително, но битката тепърва предстои
Данните за проучването са събрани в срок 22 - 29 септември. Зачетен е само последният глас на всеки гласуващ, независимо колко пъти е дал своя вот.  Благодарности на всички участници!


Достигнахме финала на оспорваната надпревара за кмет на Стражица. Тази неделя предстои финалният сблъсък между кандидатите за градоначалник на общината. Йордан Цонев, Илиян Маринов, Георги Бянов и Светлозар Димитров ще проверят кой от тях е спечелил най-много доверие на своя страна.  Нашата медия направи онлайн запитване, в което попитахме жителите на община Стражица кого биха подкрепили на предстоящия вот.

Категоричен победител с впечатляващите 51.72% от гласовете е Йордан Цонев - независим кандидат. Той печели най-голямо доверие във всички възрастови групи, като най-силно го подкрепят хората от 18-45 годишна възраст, но печели първото място и сред по-възрастните жители.На второ място се нарежда другият независим кандидат, който е подкрепен и от коалицията ГЕРБ-СДС - Георги Бянов. Той печели 19,21% от доверието на гласувалите.

С малко над 3 процента по-назад, а именно 15,55%, се нарежда Светлозар Димитров, който е кандидат на ПП "Има Такъв Народ" и е общински координатор на партията. Председателят на Обс Стражица и кандидат от БСП - Илиян Маринов се нарежда на четвъртото място с 13.52%. 

При преповтаряне на вота от страна на жителите на община Стражица, вероятността Йордан Цонев да спечели още на 1 тур е много голяма. Въпреки това, всичко ще бъде решено в изборите тази неделя, затова е важно всеки да излезе и да подкрепи своя избраник! 
Пожелаваме успех на всички кандидати!
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ