област Велико Търново
Сподели
10 сеп 2018
Автор: ОбластВТ

Шофьори, управлявали след употреба на наркотични вещества, установиха униформени през почивните дни

Шофьори, управлявали след употреба на наркотични вещества, установиха униформени през почивните дни
Служители на Сектор Пътна полиция при ОДМВР Велико Търново установиха направоспособен водач, употребил наркотични вещества. Проверката е извършена на 8 септември във В.Търново късно вечерта, като служителите спират лек автомобил Рено 19, управляван от неправоспособния М.Д., на 26 години, от село Драганово. В хода на проверката е установено и че мъжът управлява след употреба на наркотици – канабис и амфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а в РУ В.Търново е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Служители на РУ Горна Оряховица също установиха водач, управлявал под въздействието на наркотични вещества. Проверката е извършена на 8 септември в град Лясковец, а 33 годишния Д.Г., известен на органите на МВР и осъждан, е управлявал лек автомобил Опел под въздействието на метамфетамин и тетрахидроканабинол. Извършено е претърсване в условията на неотложност в дома на 33-годишния мъж и там са установени три броя растения от рода на конопа. Образувано е бързо производство за извършени престъпления по чл. 343б, ал.3 и 354а, ал.3 от НК.

Служители на РУ Свищов установиха 27 годишен водач, управлявал след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена неделя (9 септември) през нощта, а 27-годишния Л.М., от село Киричево, известен на органите на МВР, осъждан, е управлявал лек автомобил Мазда под въздействието на амфетамин и метаамфетамин. В РУ Свищов е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Служители на Зонално Жандармерийско управление Плевен, установиха друг водач, управлявал под въздействието на наркотици. Проверката е извършена в град Сухиндол на 9 септември през нощта, а лекият автомобил Ауди с френска регистрация е управляван от И.П., на 27 години, от Сухиндол. Полевият наркотест е отчел, че водачът е употребил канабис и амфетамин. В РУ Павликени е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ